כל תקלות ובעיות בצנרת המים של הדירה, מנקודת החיבור או מנקודת הפיצול,
כלומר מנקודת החיבור בין הצינור האנכי לצנרת הדירה, באחריות בעל הדירה ועליו לשאת בעלויות האחזקה.
אז מי בעצם צריך לשלם על תיקון נזילה בצינור ביוב משותף?
סכסוכי שכנים רבים נגרמים מבעיות במערכת הצנרת במבני ציבור, ולכן כדאי לדעת כי סעיף 52 לחוק המקרקעין קובע מהו רכוש ציבורי ומי אחראי על תיקון הצינור במקרה של כשל בצנרת.
על פי "חוק המקרקעין", כל חלקי המגורים המשותפים, כולל קרקעות, גג, מתקני חימום ומים וכו ', כל אלה ועוד כלולים בהגדרת נכס משותף.
עם זאת, הנוהג הוא שוועד הבית אחראי על תיקון צינורות המים והביוב המשותפים המגיעים לנקודות החיבור של הצינורות המותקנים בדירה.
לכן כל התקלות והבעיות בצנרת אספקת מים למגורים, מנקודת החיבור או מנקודת הפיצול, כלומר מנקודת החיבור בין הצינור האנכי לצינור המגורים, כולן באחריות בעלי הדירה, וללא מעורבות ועד הבית.
ובמילים פשוטות: על בעל הדירה לשאת בעלות התיקונים.
אבל, אם מתגלה כשל בצינור האנכי, החוק מחייב את וועד הבית לטפל בבעיה ועליהם לשאת בעלות התיקונים.
במקרה של התלבטות וחוסר ידיעה מי אחראי על הנזילה מומלץ להזמין שרות איתור נזילות וכך מאתר הנזילות יבצע בדיקות ויוכל לקבוע האם הנזילה באחריות בעל הדירה או באחריות וועד הבית, בהתאם למקום הממצאים.
תיקון צנרת מים וביוב בבתים משותפים
בכל בית משותף ישנם צינורות מים וצנרת ביוב משותפת.
צינורות המים הציבוריים שבאחריות וועד הבית מתחילים משעון המים הראשי, הנמצא בדרך כלל בכניסה לבניין, ועד לשעון המים בדירה.
ראוי לציין כי "חוק הדירות" קובע גם כי צינור המים הראשי בדירה אחראי לוועד הבית.
צינורות הביוב העיקריים הם גם באחריות וועד הבית, כך שאם תשתית הצנרת של הבניין נכשלת או "עושה בעיות", יש ליצור קשר עם וועד הבית כדי שתוכל להתמודד עם הבעיה ולטפל בה.
מומלץ כי וועד הבית ירכוש ביטוח מתאים עם כיסויי שרברב פרטי, כך שבמקרה של תקלות וטיפולים יקרים, ניתן יהיה לכסות בהרחבה את הדיירים ללא צורך במתן כספים נוספים לתיקונים.
חשוב לזכור שבעיות אינסטלציה בדיור המשותף יכולות להופיע פתאום ללא כל התראה מוקדמת.
במקרים רבים עלות תיקון תיקון נזילה בצינור ביוב משותף ובעיות צנרת באופן כללי גבוהה, ואין ספק שלא ניתן לדחות את הטיפול בבעיה, אחרת יהיו סיכונים גדולים יותר לנזק, סיכוני רכוש ותשתית, וסכנות בריאותיות חמורות.
צינור משותף באחריות ועד הבית
בבנייני מגורים ישנים יחסית בני יותר מ -20 שנה, הותקנו צינורות מתכת, והצינורות סובלים מקורוזיה ושחיקה גבוהה, ולפתע בעיות דליפת מים ושיטפונות חמורות עלולות להתרחש ללא כל התראה.
לכן מומלץ להזמין אינסטלטור מקצועי ואמין לתיקון צנרת המים של הדירה. התשלום ישולם מחשבון הבנק של וועד הבית.
אם אין מספיק כסף בחשבון, הדיירים יאלצו להשתתף בעלויות האחזקה.
יש להדגיש כי עלות החלפת הצנרת בבתים משותפים יכולה להיות גבוהה, לא ניתן לעכב פתרון בעיות, וניתן להזמין רק אינסטלטורים מקצועיים, המספקים אחריות ומשתמשים בצנרת איכותית ועמידה לאורך זמן.
מומלץ לתחזק את מערכות האינסטלציה באופן קבוע אחת לכמה שנים כדי לאתר תקלות ולהבטיח פעולה תקינה של צינורות מים וביוב רגילים.
בנוסף, על וועד הבית לדאוג היטב לביטוח איכותי עם שרברב פרטי ולדרוש מהדיירים שימוש נכון בצנרת, לא לזרוק מגבונים לחים ומוצרי היגיינה לשירותים.
יש לכם נזילה ולא בטוחים למי זה שייך? חייגו אלינו עכשיו ונגיע לאתר ולברר באחריות מי התיקון.